dimarts, 6 de maig del 2008

Les herbes que ens envolten i les seves propietats

Molt interessant la proposta que ens fa la associació de dones de sant Sebastià.

Dimecres dia 7 al casal d’avis, a les 19 hores, xerrada sobre les plantes que tenim al nostre entorn i els seus usos i propietats.

Des de aquest bloc volem felicitar a les organitzadores d’aquestes conferencies, per la seva iniciativa, desitjant que tinguin una bona resposta de les veïnes i veïns, que els encoratgi a seguir proposant-nos activitats, conferencies.. Com van dir en un comentari, Tres visques pels membres d’aquesta associació.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

interesant !!

Anònim ha dit...

Bona nits a tots!
Trobo que us haurieu de plantejar aprofitar aquesta natura beneficiosa que us envolta i donar-la a coneixer.. podria estar bé gaudir en un trosset del poble per ejemple un espai de jardi de un petit parc botánic on es trobin tota la varietat de plantes medicinals amb la explicació del que és per que serveix i com es s'ha de preparar. Tot plejat una manera de acostat la natura més propera a tothom. a les escoles suposo que ja deuen fer treballs al respecte..no?
una abraçada a tots i a la Mamba un petó.
M*

Anònim ha dit...

Hola; Moltissimes gracies M* i un molt fort per a tú..
Mamba

Anònim ha dit...

Bon dia pel matí! bon dia Mamba!
kina alegria tornar -te a escoltar!! deu ni do les coses que s'estan fent per aquí adalt...celler, obres de remodelació del casac antic ( ho he llegit al bloc amic Talarn..) ara sol falta que sobre totes aquestes coses es cuidin els detalls i raconets del poble... i sobetot es facin cosetes per la gent del poble , coses divertides que engresquin al poble a particiar-hi i ajudar així a fer de Talarn un lloc bonic i agradable ( que ja ho deu ser) ..pero li falta algo, no? M*
us envio a tots part de un mlt bon dia !!! un petó Mamba.

Anònim ha dit...

Fa uns dies, amb la associació del trencalòs, varem comentar de fer en varis espais de dins del poble, com a les pistes de la petanca i al pati de les escoles, parterres de plantes del país, que no requereixen gaire aigua, ni moltes atencions, i que associades entre elles, atrauen a les papallones.
Aquestes plantes les aniríem a buscar pel terme i les plantaríem , com una activitat participativa de tothom que li fes gràcia i amb la participació de l’ajuntament amb determinar els espais, i en cas necessari del personal, eines o materials, creiem que pot ser interessant.
També, amb l’associació de la gent gran, estem gestionant un petit projecte d’activitats, relacionades en transmetre les coneixements i experiències de la gent gran, amb altres generacions. Aquetes activitats, ara en aquests moments, estem parlant de fer un hort, de fer xerrades per contrastar en diferents èpoques i llocs, la seva manera de viure, la recopilació gràfica i documental del ranxo de carnaval, que ja hem iniciat i tant de bo, que hi hagi més idees, gent per participar i col•laborar.

Anònim ha dit...

NO SAP COM M'ALEGRA QUE S'ADONI DE LA IMPORTANTíSIMA APORTACIÓ QUE POT FER "LA GENT GRAN" AL RESPECTE, PERO NO S'EQUIVOQUI SR.OLIVA!!.... ELLS CADA DIA TRANSMETEN....PERO POTSER NO SABEM ESCOLTAR-LOS PROU BÉ...PER MOLTES ACTIVITATS QUE ES FACIN..SINO S'EDUCA AL POBLE A VALORAR EL SEU PASSAT HISTORIC I EL LLIGAM QUE AIXÓ COMPORTA AMB ELS NOSTRES AVÍS..(QUE SON EL TRESSOR DELS NOSTRES DIES)......
..JO LIS MUNTAVA A TOTA LA ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN UNA FESTA PER SER EL MILLOR QUE TENIU... ENCARA QUE HI HAGI GENT QUE NO S'HAGI ADONAT... m*

Anònim ha dit...

Sr. Oliva:
referent al meu comentari anterior, després de fer-lis una festa.. els hi demanaria colaboració per portar a terme aquestes tasques que comentava perque son qui millor ho poden fer..peró cal pensar en muntar coses per ells dins del poble.. que s'ho mereixen tot!!
un petó de bona nit M*

Anònim ha dit...

La setmana passada, varem anar amb el president del la gent gran, a la Diputació de Lleida, a la presentació d’ajuts per a entitats sense ànim de lucre, per a dur activitats de caire participatiu.
També varem convidar a l’associació de dones i als del Trencalòs, els que per motius diversos no van poder baixar a Lleida. Varem recollir la documentació per a totes tres associacions.
I per últim, varem demanar a l’Alcalde i als regidors competents, que miressin de promoure als joves. La contesta va ser que no es podia anar al davant en aquests temes.

Anònim ha dit...

llavors, s'ha de buscar una altre manera de arribari. M*

Anònim ha dit...

serà complicat, amb regiduries sense cap tious d'iniciatives. Aquest equip de gover, tant sol ficarà ciment, no saben fer res més.

Anònim ha dit...

.Sr.Oliva: bona nit.. el món no s'caba al equip de govern... al cap i a la fí qui mana ha de ser el poble que son els primers que s'han de movilitzar i voler canviar la situació. Son molts els ejemples que es poden trobar a la historia de la humanitat que verifican que els canvis han vingut del poble,ej. els moviments obrers a l'epoca industrial.. que m'en diu de la repressió a l'época franquista... no em poden dir que el que passa a Talarn es més complicat...potser valdria que el equip de govern es repenses la seva tasca .. pero si no ho farán perque s'han adormit i pitjor encara s'han acomodat .. se'ls ha de despertar... es una tasca de molta responsabilitat amb el poble i pot ser molt agraïda.. no entenc la postura que prenen pero s'han de adonar que el poble no está bé!! ... malgrat les darreres opinions segueixo pensant que sí es posible un canvi.. pero tots han de colaborar.. M* Bona nit a tot/es. us envio una abraçada carregada de anims!!

Anònim ha dit...

Tens raó amb el que dius dels diferents moviments dels pobles i que la veu la té el poble, però avui per avui, la veu la te el poble cada 4 anys i aquest ja es va pronunciar i va donar pas a l equip de gover que tenim.
Que el poble no està be, es alguna de les coses que veig des de fa temps i això per el per que estic aquí.
I respecte el que voldria de l equip de govern, no és que es repensessin les seves tasques, si no que tinguessin clar, que ser regidors d un ajuntament, no es anar el dia que toca, a fer el que toca, o el que ens diuen, no tenir cap iniciativa i no dur cap proposta per molts dels temes que hem anat parlant i molts d altres.

Anònim ha dit...

La veu l'ha de tenir el poble cada dia, no cada 4 anys. M*

Anònim ha dit...

Hem refereixo al procediment democràtic de les eleccions. I no oblidem que la majoria va ser de 118 vots, amb 56 i 55 de IMT i PSC, respectivament i això és el que el poble va dir i va donar pas a l'equip de govern. El problema, és que l’equip fa el que fa. Si fos un equip i amb ganes i força, no hi hauria cap problema, aquesta veu tindria impacte.
Mira les coses, com moltes vegades ja hem dit, les coses es poden fer de tres maneres, be, malament o sense ganes i no tingues cap dubte que la pitjor de totes, es fer-les sense ganes

Anònim ha dit...

Sr.OLiva hi ha algo més important que el dret a vot, i es lluitar passi el que passi pel que es vol, No creu que si l'actitud del poble canvies i creguessin realmnet que poden iniciar canvis, les coses millorarien ? M*

Anònim ha dit...

Mira, tenim activitats previstes com ja hem dit,amb diferents associacions i que aquestes estan actives com ja anem veient, assistim a tots els actes,tot i que no sempre, hi estem convidats. Col•laborem amb l equip de govern amb gestions amb altres administracions, com la Diputació, que va finançar, ara fa una setmana, amb una visita sol•licitada per nosaltres,que a proposta de l alcalde, va demanar les finestres de l ajuntament i diferents propostes per diferents arranjaments amb temes de la xarxa d aigua del poble i amb el departament de governació, amb l ajut per acabar de poder pagar el dipòsit d aigua dels Nerets(seixanta mil euros), ja que altres gestions no havien tingut prou èxit, per poder executar aquesta tant necessària obra.