dimecres, 21 de maig del 2008

Diada de Sant Isidre

Fotografies del dinar de Germanor enviades i cedides per Joan Pericon i Bardella






35 comentaris:

Anònim ha dit...

Fent un repàs a les notícies i últims comentaris del blog, m'he fixat que gran part del protagonisme se l'emporta per un costat la gent gran i per una altre la fisonomia del poble de Talarn. No és la meva intenció desacreditar aquests dos sectors (un sociològic i un altre patrimonico-cultural). Simplement que...crec que se n'obliden d'altres igualment sinó més importants. Més important des del moment en que aquest sector que ara citaré és el possible FUTUR de Talarn. Ja no parlo dels "joves" de Talarn; aquest sector "demonitzat" que ha estat el centre de tants debats i tantes discussions en els darrers anys...(aquests queden per un altre dia). M'estic referint als molts usuaris de l'alzina Palmerola que cada matí es desplacen a Tremp a complir les seves obligacions. La nostra CANALLONA. Algú deu saber quantes i quants nenes i nens resideixen a Talarn? (M'estic referint a TOT Talarn). La canalla no té mitjans per crear associacions, ni per organitzar actes i festes. Creieu que n'hi ha prou amb els "mediocres" actes que s'organitzen per a elles i per a ells al llarg de l'any? Crec que la millor activitat que tenen, i la més constant, és el Bibliobus.
Reflexioneu (i si algú em pot donar la resposta del nombre de criatures que tenim doncs...De ben segur ens quedarem pasmats/des)
Au doncs, fins a la pròxima ***

Fontdecaps ha dit...

Hola Anònim !!
estic completament d'acord amb el que dius, crec que fa molt de temps que s'ha perdut la perspectiva del sentit de fer ajuntament. Tant sols ens preocupem d’administrar recursos i de posa ciment, sense pensa que els qui ho tenim que gaudir som les persones.
La gent gran esta ben organitzada i sobre tot, ben recolzada per les autoritats, entre altres es vol fer un súper nou casal d’avis...??
La canalla, com tu dius, ho te fotut, no ha comptat ni compta gaire en aquest poble, quant es una màxima prioritat si volem que als pròxims dinars de germanor la mitjana de edat baixi una mica...
per cert la teva pregunta es interessant, als inicis del bloc en vaig parla per sobre, però miraré de fer un post de tot plegat, segons el que tinc, de menors de 18 anys, son 64 persones censades.

Anònim ha dit...

Sr. Oliva, com a regidor de l'ajuntament de Talarn li voldria fer unes preguntes:
- Quin pressupost va haver a l'any 2007 per a festes i quina part d'aquest va ser per a activitats infantils?.
- Durant la resta de l'any, quines activitats infantils es van realitzar i amb quin pressupost?

Penso que quan alguns veïns o lectors del blog llegeixen les respostes entendran la manca de participació de molts veïns en actes com el Dinar de Germanor.

Anònim ha dit...

Anònim i a tots i totes lectors del bolg, el pressupost inicial de festes de l’any passat va ser de 32000 €, amb la primera modificació dels pressupostos, aquesta partida es va ampliar amb 13000€ i a una segona modificació amb 9000€ més, un total de 54000€.
La segona pregunta permeteu-m’hi que intenti una explicació, fa més de 6 mesos que estem reclamant al Ple l’aclariment del comptes de les festes. Ara ja fa 3 mesos el regidor de festes, cultura, joventut, esports, medi ambient i representant del consell escolar i esportiu, juntament amb el regidor d’economia, promoció econòmica i relacions institucionals, a més de conseller del Consell Comarcal, ens van presentar un full amb les entrades i despeses totals de les festes. En aquest full diu:
-llibres escolars 5.205 €, festa major 28.582 € i Sant Martí 9403€, un total de 43.000€.
-Ingressos, Festa Major 11449€ i Sant Martí 3158€, fent un diferencial de 28584€
-consideracions, Festa Major 2006 19542€, ingressos 3.105€.
Al Plé del mes d’abril, varem demanar explicacions a aquests regidors, que com podia ser, que no estesin totes les festes i si el diferencia va ser de 28584€ i la partida inicial era de 32000€, perquè es van fer dos modificacions dels pressupostos per ampliar la partida i arribar als 54000€ ? . La resposta que va venir per part del regidor de d’economia va al•legar, que hi havia més despeses que les proporcionades amb el full que van presentar i que en aquell moment no podia explicar-ho, per manca de dades.
Varem sol•licitar totes les factures de l’any 2007 i les que portem del 2008, que ens mancaven i varem sumar un total de gener a gener de 36154€ i concretant amb la pregunta les despeses dedicades durant tot l’any de Reis a Nadal per als nens i joves pujava 782€, amb una sola actuació.
He anomenat totes les competències que tenen aquests regidors, per que ens fem tots idea del que no exerceixen i he intentat explicar els contes, per que ens fem idea de com les exerceixen i que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

Anònim ha dit...

potser no es la millor manera de portar els comptes pero a part de aixó hi ha un munt de coses a fer amb la canalla dins d'un poble que es poden organitzar sense gaire cost económic.. potser el més important seria trobar personetes amb ganes i empenta per organitzar una mena de cau o casal i que facin que la canalla s'ho pasi bé i de retruc els pares.. desde el meu punt de vista i la meva experiencia de haver treballat amb caus, cases de colonies i llar de infants us dic que es pot fer i que sol cal trobar jovenalla amb ganes de fer-ho posible ... el pressupost que les gastos que aixó implicaria en el moment de organitzar activitats no faria trontollar cap presupost, pero si el ambient del poble. Si cal us faig arribar per tots els pares cosetes a fer...
K tingueu un bon matí M*.
Com estas MAmba?

Anònim ha dit...

Després de llegir el comentari anterior, penso que no has entès res.

Dius que els pressupostos de l'Ajuntament no han de condicionar el realitzar activitats. Però quan els pressupostos no tenen com a prioritat als infants i als joves és que alguna cosa no funciona.

El problema no és que els pares no sabem quines activitats realitzar, sinó que realment no les volem ni fer ni col·laborar-hi. I això ve de fa molts anys, no d'ara.
Que això ha de canviar, ho tinc claríssim. Però no vec voluntat per part de ningú.

T'en recordes de la Festa Major de l'any 2003? Gent amb ganes de treballar i molta més amb ganes de col·laborar. Activitats múltiples per a nens i joves i el més important realitzades per convicció, no per obligació.(Si t'interessa fullejar el programa m'ho dius i li enviaré a l'administrador).

54000€ per festes a Talarn en un any? 9 milions de pessetes? No em quadra. I a vosaltres?

On estan les partides per a nens i joves per realitzar els reis, el carnaval, la processó, el Sant Joan, les festes d'estiu, de Nadal?

Les personetes i canallones penso qe voldríen una pista polisportiva en condicions (l'has vist?). Us enrecordeu de la sala inaugurada per l'alcalde del 2003 i el seu ús del d'aleshores?

El post dóna molt de si, m'agradaria que tingúes continuació i en parlem. Bon cap de setmana a tots.

Anònim ha dit...

El pressupost, és el reflexe de quin tipus d'ajuntament tenim davant, més que la simple lectura dels números.
Els pressupostos reflexen inquietuds, interesos, motivacions, prespectives diverses, moltes coses i no discrepo gens, de que tot depen, de l'ull qui els mira

Anònim ha dit...

m'imagino un nen mirant a l'AJUNTAMENT de TALARN i després mirant els PARES aseguts per allá...que creieu que pensa el nen? .. amb pressupostos?? ... segur que pensa en que fará quan sigui gran...CANVIAR LES COSES.
Voleu dir que si no munteu activitats pels infants l'ajuntament no obrirá els ulls?? no es que no hagi entes res, es que no entenc moltes coses...miro el que hi ha i veig el que podria ser. Sr.Oliva estic d'acord que tot depen dels ulls que ho miren..perque segons com mires les coses es veuen les coses amb optimisme o no... Pero suposo que també depen de la implicació i si algo t'afecta més directament com en el cas de aquesta mare suposo que no hi han moltes visions... Em sap greu que els pares no s'animin a fer coses...no volia que interpretesiu malament el fet de passar-vos activitats per fer amb nens.
..pero crec que es una situació que ha de canviar i si els pares son concients d'aixó tenen molt a guanyar . Pero em sap molt més greu agafar la imatge del ajuntament perque no tenen cura del poble...
A anonim: home doncs si pots fer arribar a l'administrador la fulla que comentes perfecte.. alguna cosa pel que comentes s'ha perdut desde el 2003 a ara... s'ha de recuperar , no trobes? M* fins un altre bona nit a tot/ es!
MAMBA un petó.

Anònim ha dit...

No se si ens hem entès, dic lo dels diferents punts de vista, perquè suposo, que per qui els proposa, ja els i estan be.

Anònim ha dit...

Ahh! bé.. m'ha de perdonar les hores que escric.. entenc el que volia dir.. ara ben desperta ho entenc... vosté parlava dels Kracs del ajuntament i jo em referia al fet de no perdre la moral ni els ánims de fer coses condicionats pels presupostos..( avui he aprés que depen l'hora que es llegueix un comentari les coses es llegueixen diferents) pero a part de aquest mal entés , segueixo pensant que la millor manera de acabar amb el malestar es activar-se i que tots han de colaborar en agafar força, anims i treure's així aquest mal estar que rovella el cap, les idees i tot. i l'ajuntamnet ..no patiu .. ja sabeu el que diuen qui no sembra ..no recull.. Un petó Sr. Oliva M*

Anònim ha dit...

Bueno, bueno, això s'anima i crec que hi ha algú que comença a parlar en serio....... Crec que el problema de talarn es el binomi ajuntament- pares!!!! l'ajuntament, teniu rao, no té per res en compte la "jovenalla" del poble però no siguem així, no els hi podem donar tota la culpa....mes aviat crec que que la majoria de la culpa recau en els pares. Els pares d'aquesta jovenalla, on són? suposo que si tantes ganes tinguessin d'organitzar coses ho farien o si mes no demanarien quelcom a l'ajuntament.... Sr. Oliva com a regidor, ens podria dir quantes entrades hi ha a l'ajuntament d'aquest tipus? si no estic mal informat ja li dic jo; cap.
A tots els pares o qui son pares; com es que es va tancar l'escola de Talarn?
l'impressió que ens enportem es que no hi ha cap voluntat d'organitzar res de res, ni per part de l'ajuntament ni per part dels pares; molt trist no? Per part de l'ajuntament no es farà mai res pels nens ja que no són vots, però el mes trist es pels pares, que els fa falta mes?( o el fet de ser pare no es una bona raó).
despres de molts dies, una abraçada serpentina a tots. petons M*. Mamba

Anònim ha dit...

Mamba. Saps quantes vegades s'ha demanat a l'ajuntament arreglar la pista polisportiva per organitzar activitats? Saps que era una de les propostes estrella de l'actual alcalde per a l'any 2007? Saps que no es pot entrar en aquesta pista des de fa anys i anys?

Saps quantes vegades s'ha demanat d'arreglar la zona infantil de la Font de Caps? Saps com està actualment? De veritat penses que deixarem als nostres fills jugar allà? Saps que han arreglat un tobogan amb fusta i CLAUS?

Has anat últimament a la zona infantil de l'antic col·legi? És obligació de l'Ajuntament mantenir-la en condicions o hem d'anar els pares a netejar herba i excrements?

Que els pares no organitzem activitats a Talarn està clar, però prop de Talarn hi ha altres localitats on sí fan coses, tant a l'hivern com a l'estiu.

Crec que per a la majoria de pares l'escola tancada no és cap aberració, sinó una sol·lució. Saps com estava l'escola fa 5 anys? Però això és un altre tema.

Anònim ha dit...

Bon dia a tots,
Si l'ajuntament va de aquest pal i no entenen de necesitats com aquestes..heu de treballar en dues linees:
1) truqueu a TV, a la central de CIU denuncieu la indignació poseu llenya al foc per tal que el fum es veigui desde ben lluny ,. l'ajuntament si té una mica vergonya ... ja fará accions.
2) Pares, munteu una associació de pares , si vosaltres no vetlleu pels interessos dels vostres fills no ho fará ningú!! LEs accions que prenen els ajuntament van molt relacionades amb la pressió que el poble fa ..pero amb la actitud de formular queixes i descontent i no fer res més, els hi esteu posant molt bé per tal que no moguin ni un dit ( ja els hi está bé que sigueu conformistes)
HOOOLAAA MAMBA!!! Benvinguda!!!! t'envio una abraçada!!
M*

Anònim ha dit...

Aqui la Mamba;
Hola Anònim, jo no sé tant com deus saber tú però he anat a l'ajuntament i consultant els arxius et puc contestar a unes quantes preguntes que m'has fet;
no hi ha cap entrada on es demani l'acondicionament de la pista esportiva. Es veritat que va ser una proposta estrella de l'actual alcalde.
No hi ha cap entrada ni per arreglar la zona lúdica de la font de caps ni la de les antigues escoles.
Es a dir, tècnicament ningú a demanat res de res, unaltra cosa es de paraula i com sabem se les enporta el vent..... i de que els pares netegen les herbes i treuen les caques dels gossos; ho deveu fer de nit per que jo no he vist mai a ningú i que sapiga l'agutzil no es papa de ningú....
Si al costat de talarn, com tu dius , hi ha altres poblacions on organitzen tot això, llavors que vols o que demanes?? em sembla que tú perds tota raó per demanar res...i si tú creus que tancar una escola d'un poble es una solució , ja et val!!!! i et diré mes, espero que pares com tú no n'hi hagi gaires a talarn......
Hola M* que et sembla el panorama!!!! Molts petons.... Mamba.

Anònim ha dit...

Respecte el tema del cole, crec que hem de parlar amb coneixement del tema.
Com a pare he de dir i no són paraules, perquè està tot molt documentat, el pares demanàvem que els nens del poble de Talarn tingues els mateixos serveis que les nens de Talarn que visquin a l Acadèmia de Suboficials, ja que utilitzaven la mateixa ruta del transport escolar, tenien el transport gratuït i el servei de menjador escolar també gratuït.
Això que els pares demanàvem i que aquests van rebre la raó per el Síndic de Greuges, no és cap caprici, els pares treballem amb horaris gens compatibles amb els horaris escolar i permeteu-me que digui, fent una mica de broma , que els nens mengen cada dia.
La proposta inicial que es va fer al departament territorial d ensenyament de Lleida, Sr. Alturo ( CiU ), i que mai no va veure, mai, compatible, va ser de fer un servei de menjador a Talarn. Això va comportar que ens darrers tres anys, que va estar obert el cole, el nombre d alumnes matriculats i no oblidem que l ajuntament va fer varies ofertes a diferents familiars per establir-se a Talarn, va ser de cinc, tres i tres.
I per fi el Sr, Alturo, davant de les pressions insistents del primer govern d IMT, aquest va resoldre, passant la pilota a l ajuntament, que fos ell el qui es pronuncies per la continuació o el tancament del cole. L equip de govern d IMT, va convocar a tots els pares amb nens amb edat d escolarització a primària i aquests van dir, amb molt alta majoria, que continuaríem portant els nens a Tremp i si ensenyament no volia tractar igual als nens de Talarn com als de l Academia, continuaríem pagant les despeses del menjador escolar.
Amb contesta amb el tema dels parcs, l obra del parc de la Font de Caps, ja ha estat aprovada i subvencionada en un 80 per cent, per part del departament de Governació i que l ajuntament la pot adjudicar en el moment que vulgui i la pista poliesportiva està prevista per l any 2012, ja que l ajuntament va fer unes demandes al departament de Governació d aproximadament 400.000 €, més de 100.000€ per fer un nou casal d avis a la era de Garretó, l arranjament del paviment del porxo de la Plaça dels Arbres, sota la torre de Soca i fins a la punta del carrer de baix, la nova plaça al solar del Molí, la instal•lació d un ascensor i diverses millores a l edifici de l ajuntament i la pista poliesportiva.

Anònim ha dit...

Mamba, ho sé, sóc un mal pare. També sóc un veí dolent i mai he mogut un dit per fer res en aquest poble. Només sé queixar-me i esperar que gent com tu em solucioni la meva vida i la de la meva família. És veritat, sóc egoista, per que vull que el meu nen vagi a un col·le on hi hagi més de quatre nens/es. Per sort no hi ha gaires pares com jo.

Per cert, jo no he dit mai que els pares netejem el col·legi, ni de dia ni de nit.

Tampoc he dit que les peticions s'hagin fet per escrit. Les paraules se les emporta el vent, però els programes electorals dels últims alcaldes si són públics.

Anònim ha dit...

Aqui la Mamba, amb insomni;
Sr. Oliva, a mí m'agradaria que em digues si l'antic ajuntament d'I.M.T. va fer alguna cosa perque no es tanques el col-legi?. Va fer alguna proposta, com ara ficar un servei de menjador i inclus buscar amb alguna persona per mirar d'assessorar-los per a poder fer activitats extraescolars?
Si no em falla gaire la memòria I.M.T. sempre va estar en contra i va fer el possible per no haver de tancar el col-legi!!! i vareu ser els pares els que el vareu fer tancar...
Hola Anònim; mira, jo mai t'he dit ni que fossis un mal pare ni un veí dolent... simplement t'he dit que espero que gaires pares com tú a talarn no ni hagin.... si ets un mal pare a mí no m'importa gaire....i com a veí ja veig dels que van foten molta merda i no ets bo ni per entrar a l'ajuntament a demanar res....jo no t'he de solucionar la vida ni a tu ni a la teva familia però tingues una cosa clara, que si tu no et mous ningú ho fara per a tu, es a dir que menys criticar i mes treballar!!!! egoista!! ( t'ho has dit tú mateix, jo simplement et dic tal i com tú t'has anomenat). I respecte a lo de netegar les herbes i els excrements, jo estic convençut que si demanes a l'ajuntament una escombra i una pala segur que te la deixen.....
Una abraçada serpentina i matinera a tots

Anònim ha dit...

No se, si no m'explico. He dit ben clar, que el primer govern d'IMT, va fer gestions per condicionar el cole de Talarn a les necessitats desl apres i alumnes i que davant de la negativa d’ensenyament, aquest els hi va passar la pilota a l'ajuntament i van ser els pares, que quedi ben clar, que no varem dir de tancar-lo, varem dir, que davant la situació de manca de menjador escolar i del nombre d'alumnes matriculats, si no érem tractats per igual que la resta de nens del municipi, nosaltres continuaríem pagant les despeses que comportessin dur als nostres fills a d'altres centres educatius com anavem fent duarnat molts anys. Et diré, que en el meu cas, aquesta situació va arribar quan el meu primer fill, ja feia 2 anys que anava a cole i d’altres que ja havien superat el període de primària, es a dir, més de 6 anys i ningú va qüestionar mai cap pare va dir de tancar el cole, sempre parlàvem de tenir el mateixos drets per tots els nens del municipi.
I no vull allarga’m , però et diré, que la llei d’ensenyament i per això el Síndic va demanar explicacions al departament territorial d’ensenyament i aquest va resoldre donant la raó als pares de Talarn, diu, que els alumnes d’un municipi que necessitin de transport escolar, aquests seran duts al centre escolar més pròxim, es a dir, els nens de l’Acadèmia, tenien d’anar al centre de Talarn i et recordo que en aquells moments, eren un total de 34 alumnes i tingues ben segur, que la nostra família, junt amb moltes d’altres famílies per no dir totes, si a Talarn hi hagués hagut els 34 alumnes i menjador escolar, no haguéssim anat a Tremp i si et serveix d’alguna cosa, el meu millor record de la meva primera edat d’escolarització, va ser a l’escola de Talarn amb la Srta. Ramona i no voldria entrar amb tots els meus molts bons records d’aquella escola.

Anònim ha dit...

Torno a ser jo, la Mamba;
Jo tampoc ser com dir-ho, et diré que l'ajuntament estava disposat en ficar el servei de menjador, amb el nº d'alumnes no s'hi podia fer res més.... el fet de tú portar els nens on volies era el teu problema, no vas ser el primer de fer-ho.....
No entraré en cap trifulca amb tú però respon-me a una pregunta; si tots els pares del nucli de talarn haguessiu portat els vostres fills a l'escola, S'hauria tancat o no?
L'ajuntament no va tancar en cap moment l'escola, vareu ser els pares els vareu preferir portar als vostres fills a Tremp( suposo per que es poguessin relacionar amb mes gent)...
I.M.T. en alguna publicació que feia abans així ho va explicar...
Molt atentament i sense voler enfadar a ningú;

Mamba

Anònim ha dit...

L ajuntament sempre va tenir en conte, sempre, les opinions dels pares i va lluitar per defensar-les, ja ho he dit tres vegades.
Va ser el departament d ensenyament qui no estava disposat a portar els nens de l acadèmia a Talarn i montar un menjador.
A la pregunta que hem fas, per la nostra part, no s hagués tancat. Si no perquè et penses que varem estar lluitant durant dos anys, amb el Consell Comarcal, el Departament d ensenyament, la Sindicatura i fins la Conselleria d Ensenyament. Per que tanquessin el col•legi?
I no tant sols és el meu problema, el fet de portar els nens a Tremp, es tot el que comporta tenir horaris diferents i tenir de treballar cada dia.
I per fi, tens tota la raó, amb que l’ajuntament no va tancar el col•legi i mai he volgut entra en cap trifurca amb els meus comentaris, res més lluny de les meves intensions,que intentar donar opinió i informació.

Anònim ha dit...

Mamba: "la majoria de la culpa recau en els pares".

Aquesta frase a més de desafortunada la considero bastant desagradable. Ho penses realment o ha estat un calentón?.

Anònim ha dit...

Bona nit a tots; la Mamba
L'únic que vull dir es que si realment tot talarn, com a nucli( no parlant dels disseminats) hagues fet tot el possible el col-legi no estaria tancat i tota la feina que volem fer seria molt més facil. No vull entrar a discutir com va anar tot... lluny de la meva intenció.
El poder, i la responsabilitat,que teniu els pares a l'hora de d'encomanar als vostres fills petits un nou talarn es inmens....i veig que si es fan coses amb il-lusió es ens seguiran!!!!
Per altra part crec que un sector bastant més deixat que la canallona( si es pot), es el jovent( el motor del poble). algú mai s'ha preocupat de involucrar-los en la part social i cultural del poble?? L'obligació de la regidoria de cultura es motivar-los, ajudar-los i sobretot deixar-los fer..... i a veure si entre tots els sabem motivar per que fagin una festa major sonada....com havia estat!!!
Mamba

Anònim ha dit...

Como madre que soy de niños que viven en Talarn, considero que la Mamba esta no se entera mucho de lo que pasa en el pueblo, sus comentarios son de un punto de vista que creo que no es ni madre de niños que viven aqui. No se de donde eres ni si vienes aqui o no muchas veces, o por el contrario si vives aqui, aun te entiendo menos.Pienso que los otros comentarios son más realistas con lo que es el dia a dia aqui. Espero que no me contestes en plan borde como he leido en algun comentario porque mi intencion no es ofender a nadie. Hasta pronto.

Anònim ha dit...

Hola aquí la Mamba( esta);
A la Niñera màgica, perque no deixes de ser pitonisa i em dius, segons el teu punt de vista, el que passa al poble? em pots dir quin es el dia a dia dels teus fills? i lo de contestar-te amb plan borde, encara que t'ho mereixes( per la manera et derigeixes a mí), procuraré no fer-ho, però a que et refereixes? Em dius que els meus comentaris, aqui i allí, però tú si que no has fet cap tipus de comentari, que has aportat?
A Home ,això no és ; mira, es lo que hi ha.... em sembla que sin ho has volgut entendre en el meu comentari anterior, ho has pogut fer; que jo no em retracto de les meves paraules...NO!
Fins aqui la Mamba!!! M* on ets que fa dies que no en se res!!! Un petó molt fort!

Anònim ha dit...

Jo no se, primer per que exclous als de fora del poble, i segon, no se on veus el que s’hagués pogut fer amb el cole si les administracions davant de la situació que ens trobaven, no volíem fer res per a solucionar-lo.(tots menys l’ajuntament, i pensa que van arribar a dir, que amb l’acadèmia hi havia drets adquirits i que no es podien canviar).
I no estenc, quina relació trobes amb el tema del cole respecte que seria més fàcil fer la feina que hem de fer ara i per fi, torno a dir-te que no cal discutir, cal que tothom tingui clar com va anar i recordo que tot està molt ben documentat.
Respecte la segona part del teu comentari, si l’equip de govern no fa res, aquest el va escollir el poble de manera democràtica. No serà que ja ens va be el que tenim?, al menys per la majoria.
Crec que el que hem de fer, es donar-nos més a conèixer pel carrer i treballar de la manera que sigui, dins de les possibilitats de cadascú, per intentar canviar quelcom.

Anònim ha dit...

Hola, no voy a aportar ningun comentario y menos para que la Mamba de su opinion (cree que todo lo que ella dice es lo correcto) y se ponga echa una fiera. Todavia menos explicarle el dia a dia de mis hijos. ¿Que es lo que ella a aportado hasta ahora?. Y lo que me preocupa de lo que pasa en el pueblo lo comento con la gente de aqui, con los del DIA A DIA. Hasta luego.

Fontdecaps ha dit...

Hola a t@ts,
Esta molt interessant aquest intercanvi de comentaris, crec que el mes interessant es centrar-nos amb les idees, sense excloure a ningú, i el fet de poder fer-los de manera anònima tenen que ser respectuosos amb els nostres veïns, a Talarn hi cabem T@TS !!
Totes les aportacions son iguals de interessants i importants
Senyala culpables, si es que hi son, ho trobo poc útil, fer poble ho tenim que fer t@ts, mares, pares, fills, filles...

no trobo relació en que falti l’escola, amb que ha Talarn no es faci res per la canalla o per la gent jove, es mes, no crec que amb aquest moment el ajuntament tingui cap projecte de futur, ni es plantegen quines necessitats te el poble.

Som molts els veïns/es que em treballat per la convivència , Tots ens em “cremat” pel camí, però soc optimista, cada cop som mes al poble, però es te que ser constant, hi ha particulars i associacions que estan fen coses i els resultats es tenen que veure mes aviat que tard..

Anònim ha dit...

Hola,
M'ha sorprés gratament la llau de comentaris que ha suscitar el tema que un dia vaig encetar.
Simplement voldria dir dues cosetes al respecte.
Primera: a diferència que gran part de vosaltres i d'acord amb el que diu la Mamba, crec que l'escola sí que hagués estat una bona eina per desenvolupar diferents activitats adreçades a la canallona; crec, sincerament, que l'escola hagués incentivat i motivat molts actes i hagués facilitat les coses.
Segona: al senyor Oliva. Tot i que jo no hagués utilitzat el "to" brusc de la Mamba crec que les aclaracions que ha fet respecte al teu comentari sobre l'escola són força encertades. Si la Mamba no les hagués fet pots estar segur que les hagués fet jo. L'escola es va tancar NO per falta de recursos necessaris; es va oferir un menjador escolar i es van oferir activitats extraescolars. Va ser una decissió molt dolorosa que van tenir que assumir i dur a terme qui aleshores estava a IMT. La falta de canalla...doncs jo no crec que sigui gaire vinculant; la canalla s'adapta a tot. Crec, sincerament, que va ser la COMODITAT dels pares i mares el que va decidir el tancament de l'escola. Comoditat davant els papers que cal fer per fer trasllat acadèmic, comoditat davant nous professors, nous ritmes...Jo no seré qui jutgi si va estar bé o no aquella decissió; primer perquè no sóc ni pare/mare, i segon perquè un cop fet no cal remenar-ho més. El que sí que crec és que els involucrats en aquell assumte hauríeu d'assumir la responsabilitat i no posar excuses tals com les deficiències en infraestructures o serveis.
Bé, hem de passar fulla, no creieu? Fins aviat ***

SU ha dit...

Bones...
Després d'haver seguit l'evolució de les diverses opinions sobre el tema de l'escola, m'he decidit a intervenir principalment per dos motius:
1- Vaig ser alumna de la ZER de Talarn des dels 3 fins als 12 anys, edat en la qual obligatòriament ja vaig haver d'anar a l'institut.
2- Aquest mes m'estreno com a professional en el món de l'ensenyament.
A partir d'aquestes dos grans experiències en la meva vida puc justificar amb bons fonaments que va ser un gran error deixar tancar aquesta escola. Crec que no es va saber valorar el què teniem i ara ens n'empenedim tots. En aquesta escola trobàvem una qualitat formativa molt per sobre del Valldeflors o del Maria Immaculada. Pot realment competir amb aquest fet el que no tinguem tantes facilitats educatives com les famílies del campament? Nosaltres teniem aspectes molt més valuosos i molt menys mediocres i no els vam primar. El tancament de l'escola ha suposat un pas cap endarrera molt important en el progrès municipal. Entre moltes altres coses, aixó que comenteu, que els vostres fills no tenen alternatives per moure's aquí, en el seu poble. I aixó és bastant trist.
Ara el que s'ha de fer, no és buscar culpables després de tants ays, sinó sol·lucions. Com dieu en el comentari anterior, passem fulla per avançar, però sense abandonar la història i sobretot sense oblidar el fil del tema.
Crec que tots hi hauríem de reflexionar.

Anònim ha dit...

He tardat en contestar per que he buscant la documentació que es va gestionar en nom dels pares que en aquell moment vam portar les gestions i que no van ser tots, ja que alguns hi hagués menjador o no, no tenien cap intensió de portar els nens a Talarn.

-Juliol de 1999, entrada a l’ajuntament de Talarn, sol•licitant menjador escolar o transport escolar
-Setembre de 1999, entrada al Consell Comarcal, sol•licitant menjador escolar o transport.
-Agost de 1999, resposta del Ple de l’ajuntament de Talarn, amb el resultat de 3 vots a favor del PSC, (Sr. Alcalde Ramon Erta, no vota per ser part implicada) i tres vots en contra de CiU, la moció no prospera.
-Resposta del Ple del Consell Comarcal, a proposta del Conseller Jordi Balust, desposta del Sr.Graell (President), que el Consell estava realitzant gestions per solucionar aquest problema.
-Agost de 2000, sol•licitud per fer us del transport i menjador, al departament d’ensenyament.
-Setembre de 2000, la mateixa sol•licitud al Consell Comarcal.
-Octubre de 2000, resposta d’ensenyament, denegant la sol•licitud pel decret 161/1996. No es pot autoritzar el transport, no contesta al tema del menjador.
-Novembre de 2000, desposta del Consell Comarcal, argumentat el mateix que ensenyament i tampoc fa referència la menjador.
-Novembre de 2002, entrada del escrit al Síndic.
-desembre de 2002, el Síndic davant la irrealitat del tema, sol•licitat entrevista amb els pares.
-Abril de 2003, el Síndic el comunica que desprès d’obtenir informació de les parts implicades, diu: confiem que el Server de menjador que Ensenyament te voluntat d’oferir, pugui fer possible l’escolarització dels nens de Talarn a l’escola del poble i resoldre la vostra preocupació respecte els postres fills.

Hemeroteca:
-Segre 18 març de 2001, 21 de Juny de 2002, 16 de Gener de 2003,25 de Maig de 2003, 20 de Juny de 2003.
-La Manyana, 9 de Novembre de 2002, 15 de Gener de 2003, 30 de Març de 2003.

Si els pares haguéssim volgut tancar el col•legi, no haguéssim lluitat durant 3 anys, ens haguéssim limitat a portar els fills a Tremp i prou, com ja d’altres portaven fent i sense dir res i que ara defensen allò per el que NO van lluitar.

SU ha dit...

Està clar que l'esforç va existir.
No obstant això, jo diria que va ser la possibilitat (que finalment s'ha complert) de que al tancar l'escola ens donéssin el transport i el menjador gratuït, el fet que suposà un caramel massa temptador per molts pares.Però deixem-ho així.
Ara tenim un munt de naixements, bastants nens de menys de 3 anys. Si aquest ritme de natalitat segueix in crescendo aviat no tindran lloc al Palmerola... potser ens hauríem de plantejar aquest fet...

talarn ha dit...

Hola Lluis, amb tantes dades que has posat m'ha sorgit un dubte.
A l'any 2003 amb el nou goverm municipal, i ensenyament amb la voluntat d'oferir servei de menjador, com es que no hi ha cap mes comunicat sobre el tema del menjador, que va pasar?
Es merament curiositat.

Anònim ha dit...

els documents que he mencionat, són gestions que varem fer els pares, ja que la moció de l'anterior govern no va prosperar.
Amb el gover d'IMT, `van fer gestions com ajuntament, però obviament, jo no les tinc.
Hi ha hemeròteca de la mencionada que parla de diferents gestions fetes per IMT, si de cas te les comento exactament a la tarda, però basicament el que diuen és de les gestions de l'ajuntament amb ensenyament per l'estudi,la possivilitat,etc, per crear el menjador.Fins una,al juny del 2003 que hi ha la foto del Sr. Alturo(CiU), que diu , que per falta de matriculacions hi ha perill de tancament.

Anònim ha dit...

Tornem una altra vegada a donar la culpa de tot als pares.

"La comoditat de portar-los a Tremp, el benefici econòmic que això va comportar..."

Heu parlat amb els pares afectats d'aquell moment? Abans d'engegar un tema com aquest un s'ha d'informar del que realment va passar i quina era la situació real de l'escola.

Recordo que algun pare que escriu en aquest blog va passar una època realment dolenta en veure l'apatia de l'ajuntament, la d'alguns pares i la discriminació sagnant que sentia de diferens administracions.

I tot això amb 3 o 4 nenes i nens? a l'escola.

Susana, ara si que hi ha uns quants nens de menys de tres anys a Talarn, però malaradamet tot a la vida són cicles que no duren sempre.

SU ha dit...

Res és per sempre, però tots els cicles s'han de viure. I aquest cicle amb aquesta situació determinada és el que ens toca aquí i ara, i també en el futur, en el immediat com a mínim.
El que no es pot fer és estar pensant en quan s'acabarà aquesta tendència. I si segueix augmentant? I si dura més que no ens pensem? Aixó mai se sap. L'únic que podem afirmar sobre segur és el que ens està passant en aquest moment. I hi ha aixó.