divendres, 1 de febrer del 2008

Cartell de Carnaval


La festa del Carnaval és la festa del món al revés. S'escull un rei que, durant uns dies, deixa fer les coses que la resta de l'any estan prohibides o mal vistes. El Carnaval és un gran joc en el qual, durant unes hores, pots deixar de ser tu mateix i convertir-te en l'heroi que sempre has volgut ser.

Així queda anunciat per a tothom que es vulgui atansa a la plaça, per gaudir del espectacle dels calderes al foc i de un bon plat de ranxo calent...

Algú sap si el dimarts es fa l'enterro de la sardina??
es van descuidar de ficar-lo al cartell ?
si es fa, som t@ts convidats??


Si us trobeu amb s'ha majestat de la disbauxa li podeu preguntar, segur que esta per Talarn, ningú mes podria disfressar una senyal de prohibit aparcar de una manera tant enginyosa...

18 comentaris:

Anònim ha dit...

sol vull dir que encara que no soc de Talarn, veien el Bloc , puc veure un poblet amb molta tradició que cal MIMAR i CUIDAR i sobretot VALORAR. Talarn no es mereix el poc reconeixement que l'Ajuntament dona al seu passat com a poble..
M*

Fontdecaps ha dit...

Quina raó que tens !!
per no ser de Talarn tens una visió molt precisa de la situació que visqui'm. Crec que Valorar el lloc on vivim ho tenim que fer tots els veïns per transmetre aquesta sensació de alegria i de compromís envers el poble i/o comarca on vivim..

gracies per aquesta aportació...

Anònim ha dit...

gràcies a tu per la teva iniciativa que de ben segur es convertirá en exemple del que no s'ha de oblidar:
1) el vostre passat com a poble ( cal que mimeu i cuideu la cultura popular)
2) asegurar la continuetat de la tasca que tu ara estás fent. Cal mirar endevant i construir per les properes generacions un TALARN més fort i amb més renom , que s'ho val!!

M*

Anònim ha dit...

Hem fa tant respecte el futur del nostre poble, que hem far ser molt optimista, i pensar hem d’intentar canviar el que puguem.

Anònim ha dit...

ll.oliva: M'alegro que et faci respecte el futur del poble, seria preocupant saber que hi ha gent que no pateix pel futur del poble, no? ...Pensar es un verb que jo personalment faig servir molt..pero per si sol no serveix de res, permeti'm que li canvii dos verbs .. FER per PENSAR i ACONSEGUIR per INTENTAR.. si ara tornés a reconstruir l'escrit veuria que sol cal CREURE i tenir fe..
M*

Anònim ha dit...

anònim M*,jo no hem sorprendria gaire, de saber que hi ha gent que no pateix gens pel futur del poble.
Dius que encara no ets veí de Talarn, però tant sols cal donar un tom pels carrers i places, per tenir reflex del tema que parlem.
Tal i com et diu el Joan, "per no ser de Talarn tens una visió molt precisa de la situació que visqui’m",jo m’adhereixo i a més et vull dir i respecte el teu primer comentari,que com a regidor d'IMT a l’ajuntament,encara et dono més, si es, que es pot, la raó.
Moltes gràcies per la teva aportació dins d’una visió, que de ben segur, no està tant viciada com la nostra, però desgraciadament, no es tant diferent.

Anònim ha dit...

LL.Oliva: Carai!! no sabia que estava parlant amb un regidor.. bé com jo de política no entenc perque crec en el treball de equip i per lo general aixó en política és una asignatura pendent.. Em podria dir que és el que primer faría per Talarn? No desde dins de l'ajuntament.. ( es per molt temps en batalles internes..) l'important com ha dit vosté crec que está en el carrer i en la mirada de la gent. Que faria??
Li envio molts ánims!! M*

Anònim ha dit...

com a vei i com a regidor, no cal entendre de política, ni entrar amb batalles internes, si els plantejaments són plurals,consensuats i participatius.
I dur les tasques del dia a dia en aquesta línea i jo no voldria centrar-m´he en tants sols una actuació, sino en un projecte a curt termini.
I que crec, que poc a poc, anirem d'esgranant-lo

Anònim ha dit...

ll. Oliva:
Estic d'acord amb vosté referent a la visió que té dels plantejaments plurals, consensuats i participatius. Aixó es un punt positiu a favor del poble, de vosté com a regidor i de les demés forçes polítiques siguin o no de la oposició...
Suposo que estará d'acord que un poble al igual que una persona necesita sentir-se mimat i estimat per poder-se sentir valorat com a tal, i aquesta tasca exigeix dedicació i constancia. Té vosté una feina de gran responsabilitat i molt bonica! Per aixó li dono la raó referent a que son importants les tasques del dia a dia per tal que el poble se senti escoltat i valorat i puguin confiar en una força política. Es per aixó que voldria coneixer quins son els principals objectius del seu projecte a curt termini com a regidor de IMT. La visió de plantejaments de curt termini en el cas de Talarn el trobo encertat doncs segur que es el que es necesita per tornar a aixecar cap, accions que es diuen i es fan , no promeses ..aixó sempre provoca allunyament.. em podria dir on puc trobar el programa de actuacions i de les tasques que IMT té previst?
Podria escriure vosté els punts principals?
Senyor LL. Oliva , agraeixo la seva dedicació a respondré cada un dels meus escrits, no sol deixa clar amb la seva actitud que és una persona implicada amb la feina sino que es una persona propera a la gent, jo no soc de Talarn i em fa sentir aprop, i aixó en la seva feina es molt important.
A la espera de coneixer el seu programa d'objectius, rebi una cordial salutació i el meu sincer reconeixement. M*

Anònim ha dit...

En el nostre programa i en la nostra presentació de candidatura, que trobaràs en aquestes pàgines, diem en quines línies volem treballar i de quina manera.
Ara desprès de les eleccions i d’estar a l’oposició,la nostra tasca és aportar opinió en les decisions de la Junta de Govern, de les que no formem part, i del Ple, i sols ho fem cada 2 mesos, ja que aquestos, són bimensuals i va quedar abolida la Junta Informativa, amb els vots a favor de CIU, que en tenen la majoria absoluta. A més també van rebutjar un pacte, que l´`equip de govern va instar la IMT i al PSC, aquest últims, ja van dir que no volien cap compromís i la nostra proposta va ser rebutjada, sense cap tipus de negociació.
Tot i això,en varies ocasions l’alcalde directament ens ha demanat col•laboració i l’ha tingut
ràpidament i cal dir, que l’ha tinguda en feina del dia a dia i de diferents ens supramunicipals,provincials i de govern.
Per posar-t’hi un exemple,de les nostres actuacions i per parlar de temes a curt termini, amb el PUOSC, no se si saps de que van aquets temes?,s’han demanat un seguit d’actuacions, totes obres civils,en una d’elles i podríem parlar de totes, que amb definitiva , són cinc, però be, per parlar d’una,hem proposat que en lloc de fer una nova plaça petita, que està junt a una gran plaça, es planteges de fer vivendes prioritàriament per la gent jove i amb règim de cooperativa, podríem parlar de diferents formules i models per domar forma al projecte, però com a idea inicial la trobàvem interessant. Be la resposta al Ple, va ser, que les obres a executar no pujaven gaires dines, uns 70.000€ i que més endavant es podrien fer altres coses.
Encara amb coses més del dia a dia, van tingué de passar 2 mesos per que es traguessin vidres trencats d’unes faroles de tot un carrer(més de 15), va ser un acte de vandalisme, que ara sen diu, i encara al Ple, l´Alcalde va contestar que no pensava fer res, fins que tingues unes subvencions, referents amb la contaminació lumínica.
Mira una darrera l’altra, nosaltres aportem les nostres opinions i propostes i intentem estar en el dia a dia de l'Ajuntament, hem refereixo, amb les actuacions i decisions que pren l’equip de govern.
I hem podríem explicar les suficients per iniciar una conversa que podria ser una bona sessió de lectura.

Be fins la pròxima !.

Anònim ha dit...

LL.Oliva. Si tu saps com fer pisos per a joves per 70.000€, em sembla que no estas al lloc corecte. Paraules boniques, pero quin son els fets palpables, explicals. Ser de l'ajuntament no es facil i estar a l'oposició en car menys, pero emb sembla que tens prous mitjans al teu abast per fer coses i informar d'aquestes coses, o potser esperes a les properes eleccions per donar conte de les gestes aconseguides. Agrait que escriguis al bloc, parlant la gent s'enten is'involucren, si es aixó el que es busca per fer un Talarn millor.

Anònim ha dit...

No sembla que ens haguem entès.
Els 70.000€, són els que destinarà l'Ajuntament per fer la plaça.
De fets palpables ja n’he explicat el de les faroles, també et podria dir el de la claveguera del camí dels Terrissos, que s’ha fet algun arreglo, no tots,al proper ple tornarem a recordar el que ja vam dir i encara no han fet. Algunes ajudes, com la de la pavimentació de la Plaça dels Arbres, que era una promesa electoral de CiU a la Diputació,i ara s’ha fet realitat gràcies a les nostres gestions, com ja et deia.
Però també com ja et deia, a la Junta de Govern no hi som i per tant de les decisions preses, hem som informats més o menys desprès de 2 o 3 setmanes. I als Plens amb la majoria absoluta i amb un equip de govern amb disciplina de vot, poc podem fer, més que opinar.
I no esperem al 2012, per fer llista de les gestes, les nostres gestes, una bona part d’aquestes, són reflexades en les actes dels plens, que és l’únic lloc on podem fer-ho i sols cada dos mesos.

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom!

Desde la meva opinió:
Coneixer fins on un pot fer i fins on un no pot fer i que tothom ho conegui es important perque no es generin mal entesos o males percepions.
La comunicació es la eina més important que conec per anar perfilant un projecte de futur.

A anonim: estic d'acord que es important anar informant del que hi ha i com es fará i amb quins mitjants reals es disposen, al cap i a la fí el poble es de tots..
A. Oliva:
Justet el que cada dos mesos hi haguin plens per informar.. no es pot crear una reunió mensual on el poble pugui estar més informats..presupostos, obres i projectes a curt termini.. Segur que amb la voluntat que hi ha
es viable, la sala de l'Ajuntament es de tots i es podria fer, no?

Anónim i LL. Oliva, uns i altres teniu el mateix objectiu , Talarn.
No s'ha de oblidar.. una abraçada a tots dos. M*.

Anònim ha dit...

Anònim, primer vull aprofitar el teu comentari , per incentivar a que les sessions del Ple tingui més públic.
Crec que si hi hagués més gent, i no dic veïns i veïnes, per no limitar-ho, tots tindríem més informació i opinió i no es generarien aquests mals entesos i males percepcions.
I de veritat, et vull dir, que per la nostra part, ens agradaria veure més aquesta voluntat de fer servir l'Ajuntament, sigui la sala o qualsevol altre lloc.
T’agraeixo el teu missatge i alguna cosa a curt termini estem gestionant.

Anònim ha dit...

ll. oLiva:
Quan es celebren els Plens , la sala no és plena? Tots han de posar de la seva part...M*

Anònim ha dit...

LL.Oliva,Les coses esplicades tenen un sentit mes clar.Gracies

Anònim ha dit...

us agraeixo molt els vostres comentaris i per moltes raons.
La més important i serveixi com a mínim, per fer-nos reflexionar o pensar, per que de vegades, l’arbre no ens deixa veure el bosc.
Són hores que dediquem en ocasions ,amb moltes ganes.
Però com deia el Joan P. falta implicació i dosis d’imaginació.

Anònim ha dit...

Joan P. hola bona nit !! quan dius dosis de imaginació.. a que et refereixes? M*