dimarts, 22 de gener de 2008

L'Aplec

Un any mes l'aplec de Sant Sebastià s'ha organitzat sense pena ni gloria, les prediccions meteorològiques no es van complir i la boira ens va acompanyar fins ven entrada l'hora de dinar. Tots a la borà del foc esmorzant per agafar forces i resistir fins l'hora de dinar...

Aquest aplec tant important al Pallars Jussà esta en ple declivi. El numero de colles es menor però hi ha grups ven nombrosos.
El numero de cotxes es exagerat. La plaça davant l'ermita es converteix en un improvisat aparcament/rotonda amb el perill que suposa el anar i venir dels cotxes per a tota la gent que va caminant a la fon, a l'ermita, als lavabos etc...

El agrupament de colles davant l'ermita després de dinar per fer la famosa catxadeta i/o jocs diversos ja no es pot fer per la falta de espai, ocupat pels cotxes, i per una falta d'organització que vetlli per fer un aplec on els protagonistes siguin les persones.

Si la festa continua es gracies a l'entusiasme i ganes que tenim els fidels a la cita paellera per excel·lència.... i que per molts anys pugi ser així.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Algú em pot dir d'on prové aquesta tradicció??
Per cert ... TV3 estarien encantats de rebre fotos de aquesta posta de sol per ensenyar-la a la resta de Catalunya..

ll.Oliva ha dit...

si no vaig confós, de l`època de la fil•loxera.I els Goigs van ser impresos al 1892.