divendres, 25 de maig del 2007

Dissabte de Reflexió




Demà es dia de reflexió, esperem una gran participació el diumenge, per que de la voluntat del poble sortiran els representants que portaran Talarn fins al 2011
Agraïm al Jordi Peró per enviar-nos aquestes fotos. En Jordi, si algú no el coneix es col·laborador habitual del programa el Temps de TV3.

Pla Territorial


Fa pocs dies que he descobert aquest blog i he de dir que m’ha agradat força la idea. És una manera de que qui té simpatia pel poble de Talarn pugui expressar el que pensa.
Aprofitant l’oportunitat que ens brinden m’esplaiaré a explicar el que penso, espero no ofendre a ningú, no seria la meva intenció.

Un dels temes que vull tractar ja que estem en plena campanya electoral i tots anem d’aquí cap allà escoltant els mítings que ens fan els nostres polítics per tal d’aconseguir el nostre vot, és un comentari que va fer el cap de llista d’un partit de Talarn.
Durant la seva intervenció va dir que a una propaganda electoral del PSC de Tremp hi deia que intentarien dur a terme un conveni amb el poble de Talarn per tal d’aconseguir l’ampliació dels dos municipis.
Què vol dir això? Qui té més problemes territorials per créixer? Es que Talarn no té prou territori? O potser és a Tremp a qui li en falta? No estaran pensant els futurs polítics de Talarn cedir o vendre terreny a Tremp... Algú ha sentit parlar-ne?
Espero pel bé de tots els Talarnins que això només siguin rumors, que malauradament podrien fer variar els resultats electorals.


Voldria donar-te les gràcies per aquesta primera aportació anònima al bloc.
Cap dels dos pobles te problemes de territori però estem obligats a parlar. Les converses estan regides per el pla territorial dictat des de la Generalitat per l’ordenació del territori per centralitzar recursos i fer-ne un us mes racional.

Fins aquí no hi ha problema. Tremp per crèixer en número de habitants te prou terme, però no per fer ampliacions al polígon industrial i es aquí on entrem nosaltres.
NO tenim cap ànim de vendre el nostre patrimoni. Es tenen que buscar solucions. El que si et puc dir, nosaltres gestionarem aquest afer de una manera transparent i entenedora per que els veïns de Talarn estiguin al corren de tot.

divendres, 18 de maig del 2007

Talarn Creix


El poble de Talarn creix. Això es un fet que ens engresca.
Talarn compta amb una població activa de 393 veïnes i veïns.
Amb una població major de 65 anys de 90 veïnes i veïns.
I amb un futur, latent amb força, de una població menor de 18 anys de 64 veïnes i veïns.
Això fa que sigui l’hora de plantejar-nos nous reptes, d’acord amb els canvis socials que es van produint al nostre poble.
Es hora d’impulsar politiques per a les veïnes i veïns del poble reconeixent, la complexitat dels nostres temps.
Tenint molt en compte la configuració del poble de Talarn, amb una població de 285 veïnes i veïns que viuen al nucli urbà.
De 108 veïnes i veïns repartits, per la zona nerets, zona acadèmia general bàsica de suboficials i per diferents parts del terme, per sort, encara extens i important per entendre la nostra realitat.